Spontana Fototurer

Undertecknad skapade en grupp på Facebook vid namn ”Spontana Fototurer” en kväll förra veckan. Jag hade en idé om att det finns ganska många fotografer som lite oplanerat tar sig ut för att fotografera, och kanske ibland vill ha lite sällskap på turen. Då kan man göra ett inlägg i gruppen om att man åker iväg någonstans och vilken tid man åker/är på plats, så kan man få sällskap eller så får man inte sällskap på turen, det blir liksom som det blir. Sök i Facebook efter  gruppen om du vill gå med, den är tills vidare helt öppen för alla.

I helgen lade jag i gruppen ut att jag skulle åka till Ramsvikslandet, och fick faktiskt sällskap av 2 av de (idag) 208 medlemmarna. Det tycker jag var fantastiskt roligt. Min ambition med turen var att fota triften och göra panoramabilder på det storslagna landskapet. Det förstnämnda funkade men det sistnämnda blev det inte någonting av med. En lång historia…

Något som var helt oplanerat var att salta ner all utrustning; kamera och linser, ryggsäck, jacka, byxor, glasögon och hår. Jösses så det blåste och jösses så det stänkte saltvatten. Jag lärde mig en läxa och får inom kort göra om och göra rätt. Ett antal 100 bilder var bara att slänga i papperskorgen pga alla salta prickar, men några bilder blev det kvar, och några av dom lägger jag ut idag.

Ett par bilder är lite ”skakiga” och med det sagt sänder jag en varm tanke till en vän som har det tufft just nu. Var rädda om er!

 

3 kommentarer

  1. Underbara bilder från din salta fototur! Jag är särskilt förtjust i dem med de böljande klipporna. Men triften gör sig förstås bra på bild också. Så fin serie.

    Gillad av 1 person

    1. Tack! Det är roligt att göra lite annat ibland, jag blev också förtjust i att den hårda graniten blev så mjuk.. Triften är trift, kan likson aldrig bli fel 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.