Svemester

Det var planerat för en lite längre tur om cirka 1000 kilometer i Danmark med mopederna i sommar. Samsoe var ett av resmålen, dit vi velat komma under flera år, men som alla vet så kom ju det där viruset i vägen.  Nu är vi såpass lyckligt lottade här i Sverige att vi har fantastiska platser att besöka även här, så i stället för 1000 kilometer i Danmark blev det drygt 400 kilometer hemma i Svedala.

Resan gick till Sjötorp genom de Skaraborgska landskapen, för vidare färd till Karlsborg och därefter Forsvik, på de ibland minsta tänkbara vägar som fanns till buds. Grovt makadam är faktiskt ingen höjdare att åka moped på, men ibland händer det att till-och-med Gubben kommer bort sig bland alla småvägar. De gångerna är väldigt väldigt rätt räknade då han har ett sjukt bra lokalsinne, men i år hände det om än en kort stund.

Karlsborg blev nog höjdpunkten på resan, en vacker stad med sin fästning som tog 90 år att bygga och vid det laget var omodern så den kom aldrig till användning, men området är fantastiskt fint idag ochfungerar nu som en turistattraktion. Att bo i ett B&B ovanpå ett bageri, med en ägare som pryder både den vackra trädgården och inredningen med sin egen konst, och med bara en gata mellan boendet och Vätterns strand var ju bara toppen. Rekommenderar varmt ett besök här!

Vi lyckades pricka in en resa under en tredagarsperiod med HETTA som främsta gemensamma nämnare. Det är i och för sig inte fel, det fläktar ju rätt skönt på mopeden och väl är det, då hetta numera inte påverkar undertecknads humör i någon som helst positiv riktning… jag blir rent av fysiskt dålig med huvudvärk och lätt illamående. Därför väljer jag idag att stanna inomhus i den relativa svalkan som ACn bjuder på.

Några bilder från resan nedan. Allt gott till alla i värmen!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.