Svemester del 2

Svemestern fortgår under Corona tiden och att färdas på moped lite hit och dit ELLER ta sig en med bil och släp till någon mer avlägsen plats, och sedan åka moped där fungerar bara fint. Efter att ha upptäckt Tiveden och den delen av landet med barn  och barnbarn, var det dags för en tur till Småland med Gubben och några moppekompisar.

Småland är för mig skogs- och glasrike samt givetvis Astrid Lindgrens världar med smålandsstaket, röda hus med snickarglädje och djur som betar i hagar. Vi höll till i området kring Mariannelund där många av Astrids filmer spelats in, särskilt filmerna om Emil i Lönneberga. Katthult och Bullerbyn är kanske de mest välbekanta inspelningsplatserna, men jag kom aldrig till någon av dom jag valde i stället att besöka de underbara och MYGGFRIA skogarna (med hur mycket blåbär som helst) och annat småländskt som fanns i omgivningarna. Alltså…Småland är väldigt vackert i dessa delar av landskapet.

På vägen dit stannade vi till i trästaden Eksjö som är väl värt ett besök med sin urgamla bebyggelse i trä där även himlen visade sig från sin bästa sida. Bilder därifrån kommer separat.

Runt Mariannelund fanns en del vandringsleder att gå, och några av dom ledde till naturreservatet Kvill där den berömda och numera döende eken finns. Cirka 1000 år gammal och plågad av både människor och insekter är den nu på väg att ge upp. Jag är glad jag hann se den i all sin mäktighet, det går lätt att föreställa sig hur det enorma trädet kan ha sett ut i sin glans dagar. Den eken har mycket att berätta om man bara lyssnar. Här gick jag och skrotade länge i en alldeles underbar omgivning, medan Gubbarna for runt på sina mopeder och bl.a. besökte ett moppe-museum i Vimmerby.

Jag hade också tänkt att besöka Norra Kvills Nationalpark som bara låg ett par kilometer från Kvill, men fick lite ont om tid så det hoppade jag över till en annan gång. Jag satte mig i stället i en av de vackra skogarna och mölade blåbär, och bara njöt av tillvaron. Det gick utmärkt i t-shirt och shorts då det inte fanns några mygg eller knott varken där eller på något av de andra ställena vi besökte.

En mix av bilder; skog och landskap i både färg och svartvitt hoppas någon ska uppskattas. Många staketbilder!!  🙂

 

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.