Skånelandet

Skåne med sitt Österlen är en plats att återkomma till gång efter annan. I veckan var det ännu en fototur till området, denna gång mitt i sommaren. Efter lite trixande på vägen ner hittade vi till den välbesökta Trollskogen, en skog som bland alla andra bokar även bestod av så kallade vresbokar. Skarp sol och mycket folk var inte optimalt för foto, men det fick gå.

Väl i Österlen var det uppstigning strax efter tre på morgonen för att försöka fånga det fina morgonljuset på lite olika platser. Efter några timmars fotande åkte vi tillbaka till boendet för att äta frukost och kanske sova en stund eller till och med två. Under dagtid var vi ute på tur och undersökte omgivningarna, tillsammans med många andra Svemesterfirare. Det sades att det var mer folk än någonsin på Österlen och det var tydligt att många valde att spendera semestern i Sverige. Så småningom var det dags för middag, sedan tillbaka till boendet och hämta fotoutrustning (och kanske vila lite igen) och så ut på en kvälls fototur. Så där höll det på i dagarna tre, men den fjärde åkte vi hemåt igen.

Vädrets makter var oss mycket nådiga. Mycket väder i våra nära omgivningar men inte över oss vid fototillfällena. Mycket väder är mycket tacksamt, och morgonen vi hade på Haväng översteg våra högsta förväntningar. Faktiskt var det en helt magisk soluppgång, nästan för bra för att vara sann.

Höjdpunkterna denna gång tycker jag var Haväng och gatufoto utställningen på Fabriken med Vivian Maier, den var fantastisk! Men det fanns mycket annat fint också såsom Brösarps backar, Vårhallen, Simrishamn och de öppna skånska landskapen i omgivningen. Rörum, Sträntemölla med flera platser hanns inte med, Fyledalen hittade vi inte så bra i, så ett återbesök är alldeles nödvändigt, nästa gång kanske  en höst.

 

 

 

10 kommentarer

 1. hej Inger, kul att se dina alster från här nere i Skåneland. Själv blir man ju lätt hemmablind och ser inte alla träden för skogen, som man säger. Men det är ju alltid inspirerande att se andra hitta smultronställen och visa vad som faktiskt finns i vår egen närhet.
  Jättefina bilder du visar och jag kan säga att det suger rejält i foto-tarmen nu 🙂

  Gillad av 1 person

   1. jodå jag kom iväg men det blev inget fotat. Vädret var inte så bra där nere utan det blev bara lite besök på Orelunds gårdsbutik och handla lite frukt och bär. Som kompensation blev det en tur igår till att fota lite fåglar igen och en tur inplannerad på torsdag till Naturrum i Kristianstad 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.