Skåne och Haväng

En närmast sagolik morgon i ett litet fint stycke landskap i Haväng, en absolut favoritplats i denna delen av vårt avlånga land. Jag vet inte hur många gånger jag har varit här vid det här laget, men det var i vart fall inte sista gången.

De av er som känner mig vet att Fotoprojekt är inget jag arbetar med. Jag brukar inte heller ha någon form av ”vision” om en bild jag vill skapa. Detta sagt med ett undantag …Haväng och Fiskarstugorna som finns där. Det finns en fotograf som på Instagram kallar sig för @stellanson, en fotograf jag följt under nästan alla mina aktiva år. Han har bl.a. fotat dessa stugor och av någon anledning fastnade just det motivet (av alla 100 000-tals motiv jag sett) i mitt huvud som en ”vision”. De stugorna skulle jag också fota! Nu är det gjort, och detta är 2a gången dessutom.

Just denna morgon hade Mia och jag en grym tur med väder och ljus,  vi trodde nästan varken våra ögon eller sinnen. När klockan ringer strax efter 03 på morgonen tänkte undertecknad ”eeeeh…inte idag igen…” Men jösses så nöjda vi var efter att ha fått några timmar med en naturupplevelse av sällan skådat slag. Allt stämde! Väder, vind, temperatur och LJUS. Till och med de på Haväng betande djuren ställde upp! Detta besök blir ett minne för livet, det är ett som är säkert. Bilderna får tala om varför 🙂

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.