Flygfän i trädgården

Vi har en blomma/buske i trädgården som insekter och fjärilar bara älskar. Där surrar det för fullt dagarna i ända just nu. Jag tror busken är någon form av Buddleja, men det kan vara lika fel som att jag heter Ingrid vilket Gubben fortfarande kallar mig då och då efter 28 år. (Inte lika frekvent som de tio första åren dock haha!)

Hade jag hetat Kirsten hade jag kunna tala om exakt vilka insekter det är som surrar omkring, men nu heter jag Inger så jag kan inte specificera någon av dem. Tror i varje fall att det är både humlor och bin av olika arter.  Att fjärilarna som flyger runt är Påfågelfjärilar vet jag bestämt, så det så… Fascinerande att undersidan på dem är så enfärgade medan de är så färggranna på ovansidan.

Det blev flest bilder på fjärilarna, dom är nämligen inte lika snabba med att röra på sig som insekterna. De intensiva färgerna i bakgrunden kommer sig av att busken står vid vår uteplats framför vår röda vedbod. Med några andra vinklar blev det ett helt annat kanske bättre scenario, men det är inte lätt att få varken fjärilar eller insekter att posera på rätt ställe 🙂

Klicka på bilderna för att förstora och bläddra med pilarna…Hejhopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.