Rörigt Värre

Eller kanske inte såå rörigt trots allt…Vårgårda Fotoklubb hade en träff i Göteborgs norra skärgård i helgen, närmare bestämt på Rörö. Väderutsikterna var ganska lovande en vecka innan träffen skulle äga rum, något molnigt och behagligt varmt. Ju mer helgen närmade sig desto sämre blev det tyvärr. Strålande sol med en blåare himmel än någonsin, och inte ett enda stackars moln i sikte. Som grädde på moset närmare 30 grader varmt. Pust! Det vädret tycker jag inte är något kul vare sig att fotografera i eller befinna mig i, åtminstone inte under dagtid. På min önskelista hade stått många maffiga moln,  lite blåst eller dimma och inte så varmt. Det blev precis tvärtom! Rörö är annars väl värd ett besök, belägen allra nordligast i Göteborgs norra skärgård, ett stenkast från Marstrand. Här finns omväxlande natur med sina klapperstenstränder, mönstrade klipphällar och enormt vackra ljunghedar som blommar som bäst just nu. Landskapsblomman kaprifol växer här också.

Efter ett dagspass med fotografering på ön i stekande sol serverades gemensam mat, dricka och ett gott umgänge.  Några av oss sov över för att få uppleva både en sen kväll och tidig morgon på plats. Tyvärr blev det varken någon solnedgång att tala om direkt, men de lösgående islandshästarna förgyllde kvällningen avsevärt när de helt plötsligt kom springandes förbi ganska nära oss. Vi hade sett spår efter dom under dagen, men allt eftersom klockan sprang iväg trodde jag inte att vi skulle få se dom öga mot öga. En fin överraskning.

Eftersom det var lika soligt och varmt även dag 2 blev fotograferandet inte det mest intensiva jag varit med om. Ett stopp vid en damm med sländor var ungefär det som orkades med. Det verkade gällde alla oss som var kvar och det blev därför en hyfsat tidig hemfärd. Ett återbesök kan komma att ske under andra väderförhållanden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.