Räven raskar över isen

… eller i varje fall över åkern och vägen till vår stora glädje!

Under en fotodag i hemtrakten med Agneta Dellerfors Rydén fick vi ett helt spontant möte med tre rävungar. Vi hade börjat dagen med att åka till ödehus, som efterföljdes av en tur till näckrosorna. I solnedgången åkte vi till hästarna på ”hästkullen” och till sist – på väg hem – stötte vi på tre stycken bedårande rävungar.

Av en slump körde vi i sakta mak hemåt en lite annan väg än den jag vanligtvis kör från ”hästkullen”. Helt plötsligt hojtade Agneta: Vad var det? Vi stannade till mitt på vägen och backade tillbaka några meter och där såg vi dem! Tre rävungar som busade på åkern, vi trodde inte riktigt våra ögon! Adrenalinpåslaget var enormt, min hjärna slutade nog att fungera en stund, för vi fotade genom bilfönstret innan jag kom på att vi kunde dra ner detsamma 🙂

Rävungarna såg att vi stannat och kom närmare och närmare, de verkade nyfikna på varför bilen stod där. Till slut stod alla tre på vägen bakom bilen och efter en liten stund öppnade jag bildörren och smög ut. De var kvar! Agneta smög ut. De var fortfarande kvar! De var verkligen nyfikna på oss och när de hörde kamerorna smattra kom de närmare och närmare, ja de kom till och med så nära att jag inte kunde kunde fota dem med objektivet som satt på, och inte hade man tid att börja fippla med att försöka byta heller. Man kunde ju inte tro att de skulle vara kvar så värst länge, men 10-15 minuter var de kvar innan nyfikenhet helt lade sig och de skuttade iväg. Wow vilken upplevelse, och vilken fantastiskt dag det blev!

Jag försöker mig på att lägga upp bilder i händelseordning i fyra olika block, varför man får bläddra i varje block för sig. Hoppas det låter sig göras! Det blir blandat färg och svart/vitt. Klicka gärna på bilderna för att förstora, och jag ser gärna en kommentar från er också. Tack för titten ❤ / Inger

Bilder från ÖDEHUSET

Bilder av NÄCKROSOR

Vi lärde oss att näckrosor – precis som andra blommor – stänger sig när inte solens strålar når dem, varför alla rosor var stängda för dagen. Gör om, gör rätt!

Bilder från HÄSTKULLEN

Bilder med RÄVUNGARNA. Roliga, dåliga och bra …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.