Dör-Ålen i forsen?

Det var någon lustigkurre som delade ortsnamnet Dörålen i två delar när jag tidigare på Facebook lade ut en bild av forsen Atne i Dörålen, som finns i naturreservatet Rondane i Norge. ”Dör-Ålen -i-forsen” frågade han. Var får folk allt ifrån? 😊

Vi har varit några styckna fotografer som haft förmånen att spendera ett antal fotodagar i det för mig helt fantastiska Dörålsseter i Rondane, Norge. Denna storslagna natur som gör att man som människa känner sig så oerhört liten, vilket i sin tur får mig att må så himla bra. Är det vetskapen om att inte ha något att säga till om i detta storslagna, att veta att man kan inte har någon kontroll som ger denna euforiska känsla? Man blir helt fri från allt…Vad tror du?

”Runt knuten” finns Dovrefjäll med sina myskoxar dit några av gänget begav sig en tidig morgon för att försöka spåra och naturligtvis fotografera. Ryktesvis har jag fått höra att de fick sällskap av inte mindre än 30-35 av dessa urtidsdjur, och gissa om jag är nyfiken på att få se bilder på denna händelse. Nästa år ska jag se till att vara så fit for fight att jag kan hänga med upp dit. Vilken upplevelse det måste vara!

Vi bor på ett ställe med helpension som heter nedre Dörålsseter. Här serveras bastant frukost och trerätters middag varje dag. Lunchpakke lagar man själv och tar med ut i ryggan, och att sitta med kaffe och medhavd lunch mitt i allt det vackra, det är verkligen hög standard. Jag tror till och med att det är oslagbart.

Dagarna på denna plats blir precis så full av aktiviteter som man själv önskar. Man behöver inte ta bilen någonstans om man inte absolut vill, det räcker att öppna dörren i hyttan så befinner man sig mitt i det stora alltet. Du kan lulla runt i närområdet hela dagen, och har du tur stöter du på en älg. Förutom de storslagna vyerna finns också de alldeles fantastiska mikrovyerna, ty marken är täckt av underbara lavar och bladverk och är ett eldorado för en makrofotograf. Jag längtar redan till nästa besök.

Naturligtvis blir det för många bilder med hem, och de är alldeles för många till bara ett styck inlägg här, men tanken är att dela upp dem i åtminstone två omgångar. Vi får se hur det blir med det. Här kommer i varje fall en första ganska stor bunt med bilder. Klicka på dem för att förstora…Blir glad över all respons. Tack för titten och må väl! / Inger

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.