Grafiska Landskap

Landskap kan ta sig lite olika uttryck. Landskap varierar med årstiderna. De öppna Landskapen kommer att bli mer sällsynta allt eftersom de betande djuren i landskapet blir färre. Ulf Lundells sång ”Jag trivs bäst i öppna Landskap” får kanske nästa generation sätta ett frågetecken efter…Vad är öppna landskap för något?

Från Halleberg har man en skön utsikt över de ännu öppna landskapen. Jag gissar att det inte är småbrukare som håller just de vida fälten öppna, det är förmodligen stordrift på hög nivå som gäller här. Står man på den sidan av berget som vetter mot Trollhättan, blir det frampå hösten ett väldigt grafiskt landskap som ger ett lite mer ovanligt men också spännande intryck.

I Falbygden finns liknande vyer från platåbergen. Ålleberg är förmodligen det berg jag besöker oftast, och förutom ett magnifikt fik finns där också en magnifik utsikt. Härifrån har jag inte lika grafiska bilder som från Halleberg. Den magnifika utsikten håller dessvärre på att förstöras av nybyggnationen av diverse riktigt fula huslådor som olika stora varuhus tar plats i. Detta på bästa möjliga jordmån. Upplever de tillgreppen både som väldigt korttänkta och sorgliga. Nåja, här kommer några bilder från grafiska och mäktiga landskap i Västra Götaland.

Glöm inte att klicka på bilderna för att förstora 🙂

HALLEBERG

ÅLLEBERG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.