Innan regnet kom

Idag skulle det ske. Idag skulle jag vara sååå T Å L M O D I G och vänta in korpar, skator och vråkar bara genom att sitta alldeles stilla L Ä N G E. Det funkade så där…som vanligt. Jag var i varje fall inte tillräckligt tålmodig för att korpar, skator och vråkar skulle våga sig fram till slaktresterna som fanns utslängda på platsen. MEN…de vågade närma sig lite efter typ 45 minuter. När jag tittar på de beskurna bilderna ser jag att vråkarna har stenkoll på mig, trots det relativt stora avståndet, kanske runt 200 meter (en gissning) När de var närmare lyckades jag inte med att få en bild, jag var inte tillräckligt snabb.

Jag använde mitt ”fågelobjektiv” ett 300 mm, f/2,8 med en x 1,4 konverter på, tillsammans motsvarande 840 mm på en fullformats kamera. Det sägs vara en bra utrustning. Nästa gång jag går och sätter mig på plats, ska jag ha 1) varmare kläder 2) Kamouflagenätet 3) ännu mer tålamod 4)sätta mig närmare platsen 5) och inte använda konvertern.

Efter kanske drygt en timma började det regna på snön som ligger, fast det var någon minusgrad i luften, det känns ju väldigt onödigt! Jag gick hem.

Några få bilder blev resultet från dagens övningar…Klicka gärna på dem för att förstora. Snart blir det nya försök.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.