Kalla mig gärna Fågelfotograf

Så har det då äntligen hänt! Jag känner att jag kan kalla mig fågelfotograf, åtminstone för ett par timmar…hurrrraaaa!

Ett besök vid Råstasjön i Solna med kamera och Heidi i sällskap gjorde detta möjligt. Hur länge har jag inte försökt att få till S K A R P A och lite snygga bilder på fåglar som jag själv är lite nöjd med? I ärlighetens namn har väl det skapats en och annan bild från Hornborgasjön som jag varit nöjd med, men detta var ju något helt annat.

Vi kom fram till sjön och där såg vi dem. Hägrarna. De verkade helt oberörda av alla människor och hundar som hela tiden passerade på ett inte alltför långt håll. De bara stod där. Ibland bytte de ben att vila på, men inte mycket mer rörelse än så. De är ju bara sååå coola att fota, en fascinerande fågel som nästan inte ser ut att vara ”på riktigt”. Det var en fröjd att få vara bland dem någon timma och jag är riktigt glad och till och med riktigt nöjd med vad som fastnade på SD-kortet denna gång. Jag är till och med såpass nöjd att jag nu kanske kommer att dränka er i bilder från detta stora ögonblick.

Jag kan rekommendera ALLA som vill få skarpa bilder på en fågel väljer häger som måltavla. De är otroligt vackra, de är lite udda och framför allt så sitter de stilla. LÄNGE. Har man då lite tur kan man lyckas 🙂

En och annan svan fastnade också på kortet, med ett helt annat uttryck. Jag tycker att svanar är sådana skönheter, och de skänker ett graciöst romantiskt intryck åt en bild, hägern ger ett mer humoristiskt intryck.

Jag hoppas ni orkar glutta igenom bilderna, det vore kul om ni ville lägga en kommentar också. Klicka på dem för att förstora bilderna och få en bättre visuell upplevelse. Ha d gött! / Inger

4 kommentarer

 1. Underbara bilder och härlig text.
  Du är Såååå Duktig Inger.⭐️
  Så roligt att få följa Dig i bilder och text.
  Jag njuter så av allt det fina Du fotar.🤗

  Gilla

 2. Härlig bildserie och kul inspirerande text! Känner igen mig i det du skriver om fågelfotografering, har precis nyligen fått smaka tillfredsställelsen i att få skarpa fågelbilder! Bor själv endast 15 minuters bilresa från Lötsjön i grannkommunen Solna, så jag borde ta mig dit innan vintern blir till vår!

  Gilla

  1. Karin, fota fåglar kräver TÅLAMOD, KUNSKAP och tur. Tur hade kompisen och jag denna gång, fåglarna var på plats och de stod nästan helt stilla. De övriga två kraven ….njaee där har jag en del att jobba på 🙂 TACK för kommentaren, kul!
   /Inger

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.