Vardag i Byn

Det är exakt två år sedan, på dagen, jag var i Skagen senast. Det måste alltså ha varit precis innan Covid spred sig ordentligt och sedermera stängde ner våra grannländer. När de nu öppnat igen, och Skagen är så nära, varför inte ta en tur dit på alldeles egen hand.

Jag tror de flesta hört talas om det magiska ljuset i Skagen. Ljuset som i långa tider dragit till sig konstnärer från både när och fjärran. När ljuset är bra i Skagen då är det magi i luften. Under tiden man går och väntar på det magiska ljuset, under dagtid en dag som igår när solen lyser starkt från en klarblå himmel…då är det inte så magiskt precis. Nej då är det snarare ett riktigt sketljus att fota i men har man åkt till Skagen för att fota får man ju göra det i vilket ljus det än må vara.

Jag har kallat inlägget för Vardag i Byn, för det är det jag riktade in mig på att fotografera. Inte det turistiska Skagen, utan det Skagen som finns bland människorna i deras vardag. I hamnen närmare bestämt för är det något Skagen har vardags aktiviteter i så är det just i hamnen. Mängder med stora till gigantiska fiskebåtar höll på att lagas, skrapas och målas. Prova att gå där med kameran nästa gång du åker till Skagen, och vädret inte bjuder in till fotografering längs de berömda stränderna, värt att se. Bilderna speglar inte aktiviteterna men väl miljön.

Jodå, jag var vid stränderna och fotograferade också, men först frampå kvällen och följande morgon, när det magiska ljuset skulle vara där samtidigt som jag. Men det är en annan historia…

Här kommer nu Vardagsbilder från Byn, klicka på bilderna för bättre upplevelse – på återhörande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.