Grus Grus – det är sedan gammalt

Hornborgasjön och tranorna vid denna tiden på året är ju ett absolut måste, eller hur?

Fredag och fridag från trädgården ledde igår kväll till ett hastigt beslut att besöka tranorna just denna morgon. Dels efter att ha gluttat på väderprognosen som sade lite solchans idag, därefter verkar det bli mulet ett tag framåt. Dels för att jag inte har möjlighet i morgon bitti när andra förströelser står på listan.

Som alltid var det en ISANDE kall blåst vid sjön. Där finns inte mycket som stannar upp vindarna som far runt. Det blåste inte mycket men alldeles tillräckligt för att man skulle frysa.

Många tranor var nu på plats till skillnad från tidigare besök. En och annan human being fanns där också, men inte många. Det lär bli många fler i morgon lördag när många är lediga från arbetet.

Jag tror jag kommer att bli nöjd med nya OM-1:an när jag lärt mig alla nödvändiga inställningar, detta får framtiden utvisa. Väntar på extra batterierna, för det känns lurigt att uppleva en morgon som denna med bara ett batteri till kameran men det räckte mer än väl denna gången. Samtliga bilder är brus reducerade, men med ett ISO på 6400 hade jag inte kunnat använda bilderna över huvudtaget med min tidigare kamera. Gött att just det blev bättre!

Så himla små bilder…Ni bör absolut klicka på dem och bläddra med pilarna för att det ”ska bli något”. Ha en go´helg!

(Kanske någon som vet varför man inte längre kan ha stora bilder i ett galleri utan att klicka på bilderna i WordPress?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.