De Vanliga människorna

Det händer lite då och då att jag åker till Göteborg för att fota människor som befinner sig på stadens gator. I Göteborg kan man hitta motiv på ”vanliga” människor likväl som lite mer ”urbana” varianter, och det är de mer urbana varianterna som lockar mig där. Epitetet ”urban” är sett ur en numera lantis ögon 🙂

Ett ganska vanligt förekommande argument till varför just Gatufoto är viktigt är att dokumentera dagens människor och deras sätt att leva till kommande generationer. Ofta när jag ser mina och andras bilder tagna i de urbana miljöerna av de urbana människorna, tänker jag att framtidens människor kanske kommer att få en något skev bild av hur dagens människor verkligen såg ut? Då avser jag kläder, frisyrer, makeup och så vidare. Dessa tankar har legat och skavt lite i mitt huvud lite då och då under en tid.

I förrgår var jag på en liten fotoresa med Alingsås Fotoklubb till den charmiga staden Hjo, vid Vänerns strand. Jag hade inte för avsikt att gatufota, men för min del blev den största foto mässiga behållningen under denna utflykt. En överraskning för min egna del då det varit mycket lite av den sortens lite mer seriösa fotografering på ett bra tag.

I vilket fall som helst så blev det denna dag bilder av de i mina ögon mer ”vanliga” människorna. Det kändes fint att få dokumentera också denna typ av gatuliv. Visserligen var det en marknad i staden men det får väl ändå räknas till det vanliga? Vad tycker ni om mina tankar kring detta med ”vanliga” kontra ”urbana” motiv…Skulle vara intressant att höra lite om det.

Varsågoda och betitta mina bilder från Hjo, en stad väl värd ett besök. Klicka på bilderna för att förstora. Hoppas det kan smaka. ..Tjingeling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.