Starten på Norge resan 2022

En resa som gick genom en liten del av vårt egna Svedala men framför allt tusentals kilometer i vårt fantastiska grannland Norge. Vilken lyx att ha Norge som granne, jag tror många av oss inte förstår vilken skatt som finns där? Det blev en resa där vi flera gånger utsåg dagens strapatser till ”resans höjdpunkt” vilket är ett mycket gott betyg, och alldeles sant dessutom.

Vi började bila från vårt hem i Bitterna på Midsommardagen. Det hade utlovats VÄRME från väderleks apparna och det visade sig stämma mer än väl. Värme är inget undertecknad uppskattar särskilt mycket, men det funkar fantastiskt bra att sitta i en bil som är utrustad med air conditioner.

Vi hade bestämt oss för att ta det lugnt resandet skulle också vara målet. Endast två mål var fastställda och bokade med boende, resten fick komma efter hand som resan gick vidare. Första etappen gick till Dalarna, närmare bestämt Vikarbyn som är en favorit där vi varit ett antal gånger tidigare. Ibland i samband med en konsert på Dalhalla, ibland bara för att…Vi bor alltid på Vikarbyns Boende, där vi lite grann blivit bekanta med värdparet Marie och Lasse, som alltid möter sina gäster med positiv energi och som verkar starkt för sin hembygd.

Från Vikarbyn bilade vi vidare i 29 gradig värme förbi Orsa vilket var premiär för oss. Jösses så vacker plats, det får bli en längre visit där vid ett annat tillfälle. Nu skulle vi till Röros, i Tröndelag Fylke i Norge, en plats som är utsedd till ett världsarv av Unesco.

Först mellanlandade vi dock på Flatruet i 16 gradig temp och regn vilket var helt underbart. Den stora mängden mygg var inte lika underbart, men det var fint att få se denna i naturfotokretsar så omtalade plats. Jag förstår att man blir förtjust i de vida vidderna.

Röros: En stad som haft 40 mineral gruvor i närområdet under 400 hundra års tid, vilket satt sin prägel på omgivningarna. Vi var där 2019 när vi tågluffade i Norge, och kom då att besöka Lysgaard Keramik – https://lysgaard.no – men hade ingen möjlighet att köpa med oss något därifrån vid det tillfället. Det blev det äntligen ändring på nu, en frukt/salladskål fick följa med på resan.

Några bilder från dessa dagar nedan, så får vi se om det blir en fortsättning snart. 🙂 KLICKA på bilderna för att förstora!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.