Livsöden

Alla har vi ett livsöde i vårt bagage. De kan vara av olika slag; lyckliga, tragiska, dramatiska eller kanske helt händelselösa. När jag idag var på solo-fototur i omgivningarna stannade jag till och tittade lite extra på alla slipers som ligger på tork vid Bitterna Såg. Så väldigt många olika mönster och kulörer de innehöll, och av någon anledning kom jag att tänka på livsöden när jag studerade dem alla. Att årsringar avslöjar ett träds ålder vet väl de flesta av oss, men vad säger de olika färgerna, de andra kulörerna/nyanserna och de olika formerna om vad som hänt? Jag kunde se att en del växt långsamt och jämnfort, medan andra varierat under årens lopp. Några hade kanske varit med om en storm eller torka, vilket föranlett ojämnheterna?

Vi människor har också genomlevt olika liv under olika omständigheter, vilket även vi formas och färgas av. Lyckliga/olyckliga stunder, sjukdomar och andra traumatiska upplevelser. Visst känns det som om träden och vi människor har ganska mycket gemensamt? Så känner jag i varje fall, och vi hör ju ändå ihop på ett eller annat sätt.

Detta med de trädens olika egenskaper ska jag ta och fråga den kunnige Hasse om nästa gång vi ses, jag tror han kan berätta en del om det.

Jag passar på att önska er alla ett Gott Slut och Gott Nytt! Simma lugnt…/ Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.