Stockholm 2023

Varje år blir suget efter en resa till vår huvudstad starkt, så även i år. Jag tror jag gjort dessa endagsresor i fem år nu, och i år var siktet inställt på att förverkliga ett minne jag burit med mig sedan slutet av 70-talet/början av 80-talet. Jag besökte då Skogskyrkogården med min dåvarande familj, inklusive min dåvarande svärfar och hans nya kärlek som ville besöka en väns grav just på denna kyrkogård. Sedan den stunden har bilden av den platsen aldrig lämnat mig helt, jag har kommit ihåg (!!!) platsen såväl som namnet på densamma. (De av er som känner mig …det är sant!) Jag blev inte besviken när jag så äntligen kom hit igen, det var till och med bättre än förväntat!

En stor del av dagen tillbringades på Kyrkogården (låter lite makabert) men så klart gick jag runt även i och under andra delar av staden. Det kommer definitivt att bli en ny och L Å N G fotostund på denna plats. I år styrde jag inte kosan varken mot Söder eller Fotografiska vilket jag gjort vid varje tidigare tillfälle. Gamla Stan gick jag enbart genom som hastigast på väg tillbaka till centralstationen och hemfärden till B.B. Efter nio timmar på fötter kändes det skönt att glida ner i en bekväm stol på X2000 och bara slappa ett par timmar. Tanten är inte i sin bästa form, det erkänner jag.

Vi får väl se om det blir någon mer tur i år, men om möjligt blir det annars säkert en repris år 2024.

Två bild-gallerier blir resultatet av denna resa. Jag försökte hitta nya motiv men några ”gamlingar” fastnade också på kortet. Skogskyrkogården fick ett eget galleri, då de bilderna blev av en lite annan karaktär än de övriga bilderna. Du får alltså först bläddra igenom galleri ”Stockholm” och därefter hoppa till galleri Skogskyrkogården om du vill se bilderna i större format, och det vill du hoppas jag, annars blir det inte så bra bilder. Som vanligt blir det för många bilder, jag har inte lärt mig ”kill your darlings” tekniken… än.

…Vill du skriva en kommentar blir jag glad. Tack för titten! / Inger

Nedan: Galleri Skogskyrkogården

3 kommentarer

  1. Fantastiska bilder, ingen slentrian där inte! Jag har också länge tänkt mig en dag – eller en vecka i Sthlm men får inte ändan ur vagnen. Och Skogskyrkogården, där har jag mina svärföräldrar så dit vill jag också. Tack för inspirationen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.