Historik

Det händer då och då att jag sitter och rotar i gamla arkiv för något visst ändamål. Detta är fallet idag. Vilket ändamålet är ber jag kanske att få återkomma till längre fram i tiden.

Jag vet inte exakt hur många gånger jag sagt att jag vill lära mig att fota fåglar? Jag har provat på detta med fågelfoto X antal gånger, men inser att det måste vara något av det svåraste som finns inom fotografering. Det känns definitivt så i min hjärna! Anledningarna till att jag tycker det är svårt är flera; man måste vara oerhört tålmodig och vänta in fåglarna på rätt position (BJONK-fel fel funkar inte), man måste kunna en hel del om fåglar (BJONK – fel fel funkar inte) och sist men inte minst behöver man rätt fotoutrustning. (Inget BJONK här för jag har tillräckligt med rätt utrusning numera tycker jag)

Men så var det där med Arkivet då…där hittar jag några stycken fågelbilder jag känner duger rätt bra, men de är väldigt få i förhållande till det antal bilder jag har i mina hårddiskar. Jag vill inte gärna tala om hur många bilder jag har, det känns lite skämmigt att spara så många och dåliga bilder. Jag har förstått att jag inte är ensam om detta fenomen, men det hjälper ju inte mig. Jag behöver verkligen träna på att RADERA mera… 🙂

Så…här dyker då några fågelbilder upp som åtminstone jag själv tycker om av en eller annan anledning. Ganska många är ”fågel på pinne-bilder”, det är inga märkvärdiga arter och tekniken inte perfekt. De flesta är tagna i mitt absoluta grannskap eller till och med i trädgården, förutom tranorna som är från Hornborgasjön och hägrarna som är från Råstasjön i Stockholm. Mitt nästa mål är att fota gladorna här som finns här hemma, ska bli spännande att se hur det går.

Klicka på bilderna för att kunna förstora och bläddra mellan dem. 🙂

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.