Taggad eller ej

I veckan som gick försökte jag tipsa medlemmar i Alingsås Fotoklubb lite om taggningar av bilder i Lightroom, vilket föranledde att jag själv kände mig taggad att (återigen) radera bilder i mina på tok för stora lager av desamma. Vanligtvis markerar jag bilder jag inte är nöjd med som avvisade direkt efter att jag importerat dem till datorn, men tänker lika ofta att ”jag ska vänta med att radera dem ett tag”. Lever man efter den devisen så blir följden att det ligger en hel massa bilder som är markerade som ”avvisade” och väntar på att bli raderade på hårddiskarna. Jag menar verkligen EN HEL MASSA BILDER (jag vill inte säga hur många, det är lite skämmigt)

MEN – som några andra gånger – hittar jag plötsligt några avvisade bilder jag inte kan låta bli att skruva om lite i redigeringen på, och så plötsligt tycker jag inte längre att jag ska slänga dem. Är det kanske därför jag väntar med att slänga bilder från första början? Man lär ju sig fler sätt att behandla en bild i redigeringen och man ändrar också smaken efterhand tiden flyter förbi. Många gånger får en bild också en annan betydelse efter ett tag… Vad har jag gjort för ändringar då? Tja…jag kanske har beskurit bilden annorlunda; ändrat mättnad eller exponering, ändrat på skärpan eller bara framkallat en bild jag tyckte var helkass för att det var regndroppar på linsen men som idag känns väldigt kul.

Just nu är det uppehåll i det idoga regn som igår föll ner till oss under exakt hela dagen. Ska man tänka något positivt om det så är det att våra vattendepåer fylls på under rätt årstid. Det är på våren nederbörd och smältvatten når våra depåer under jord, så man får vara glad åt det.

Eftersom jag för tillfället har besök av Pälsklingen tänker jag att vi får ju gå ut trots allt regn, men det tänker inte Flinga. När jag öppnar dörren och säger ”kom nu Flinga så går vi ut och kissar” tittar hon frågande på mig som om jag inte är riktigt som jag ska vara. ”Varför då?” ser hon ut att säga. ”Du måste väl gå på toa” säger jag…”Nej du, det måste jag inte alls” säger hon, och eftersom hon bestämmer så blev det max 15 minuters uteliv under hela gårdagen. (Jag klagar inte!)

Då så… idag publicerar jag några av de bilder som varit markerade som avvisade men som jag redigerat om och inte längre tänker slänga. I varje fall inte idag … ”jag väntar lite med att radera dem”. Hopplöst fall!?!

1 kommentar

  1. Men ”stopp där” 🙂 Inte ska du väl slänga dom bilderna? Oj oj, flera av dom är superfina och coola. Riktigt fina inspirationsbilder. Och jag tror knappast du behöver skämmas. Jag rensar nästan aldrig. Jo, förresten… Tar ofta bort helkassa bilder vid första genomgången men efter det rensar jag aldrig. För precis som du skriver så helt plötsligt ser man något nytt i den bild man nästan tänkt kassera. Jag är väldigt försiktig. Kanske lite väl mesig när det gäller att slänga bilder. Faktiskt rent av allt i min omgivning genomgår en långsam process innan jag ev slänger det. 🙂
    Förresten så kan du med gott samvete vara inomhus. För nu är det inte roligt ute…
    Allt gott till dig 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.