Frankfurt am Main med omnejd

Hur sammanfattar man en veckas vistelse i Tyskland, närmare bestämt i Frankfurt am Main? Med omnejd får väl tilläggas…

Släktingar, museér, historia, religion, arkitektur, 2a världskriget, parker, Main, korv, kakor, caféer, tung mat, vår, trafik och flygplan i luften. Har jag glömt något tro?

Vädret hade vi tur med, bara regn om natten eller när vi inte var utomhus. Varmare än här hemma, även om vinden en dag var riktigt isande kall, men dagarna man vill minnas var det 20 grader varmt. Körsbärsträden blommade för fullt, blommor och blad likaså. Vackert till tusen!

Vi bodde på femte våning i höjd med en stor lönns trädkrona, och det kändes nästan som om vi bodde i den…Här kunde vi följa ett ganska rikt fågelliv, och inom två meters avstånd höll ett par stenlitsar på och bygga bo. Så roligt att få följa på så nära håll!

Vi tillbringade en stor del i Frankfurt men tog även avstickare till andra platser/byar. En av byarna var Bamberg i Bayern, en stad som inte blivit sönderbombad utan har kvar sin gamla bebyggelse inklusive en Dom, kloster och en stor mängd gamla bostadshus. Staden ligger vid korsningen Donau_Main och nämns i skrifter redan i början på 900 talet. Det är svårt att ta in!

Många bilder kan också vara svårt att ta in, men många blir det. Först kommer ett gäng från Bamberg, sedan från Frankfurt. Kan vara kul att titta tillbaka på om ett år eller så.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.