På Gång

Mars 2023

Lightroom föreläsning om ”TAGGAR” hos Alingsås Fotoklubb

December 2022

Publicerad i CAMERA NATURA nr 4/2022

Måndag 12 december – mini utställning i Laskegården, Vedum

November 2022

Kalender för år 2023 klar – se den här: https://ingeranita.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=8344&action=edit

September 2022

Foto/sällskapsresa till Gotland

Augusti 2022

Gatufotoresa till London

Juni/Juli 2022

Foto/sällskapsresa till Nordnorge

Juni 2022

Fotoresa till Öland

Februari 2022

Lärare Snapseed kurs hos Anne-Lie Utter

April 2022

Bildföredrag hos Kungsbacka Fotoklubb

Mobilfotokurs och redigering i Snapseed

Bildvisning för Alingsås Fotoklubb

December 2021

Utställning i Laskegården, Vedum

November 2021

Bildbedömning av Skaraborgs Fotoklubbars Fälttävlan tillsammans med Mia Olovsdotter

Oktober 2021

Två bilder med på utställning med Alingsås Fotoklubb på Nolhaga Slott i Alingsås.

Fotoresa till Dörålsseter i Norge.

Augusti 2021

Utvald till Veckans Fotograf av Riksförbundet Svensk Fotografi på Instagram där nedanstående tre bilder visades. GLADER!

Långt uppehåll

Våren 2021

Pandemin sätter fortsatt många käppar i hjulet för fototräffar i Vårgårda Fotoklubbs lokaler. Men på Murartorget i Vårgårda pågår utställningen ”Tillsammans” till och med den 15 maj. Min tranbild som också blev publicerad i Camera Natura tidigare i år är mitt bidrag detta år.

I början av 202 hände något stort; jag fick en bild publicerad i Sveriges förnämsta fototidning ”Camera Natura”. En STOR ära!

Tjugoitopp 2020, CameraNatura2020

Hösten 2020

Kalendern Bitterna 2021 är klar! Se inlägg på Bloggen där det även går att beställa!

______________________________________________

Glad över att ha blivit nominerad av Alingsås Fotoklubb till pristagare avseende klubbens Fotomaraton. Det blev ju inget med det men här är en länk till vinnarna: https://www.alingsasfotoklubb.se/vinnarna-i-alingsas-fotomaraton-2020

_______________________________________________

Ett litet Galleri är skapat på min sida augusti 2020. Där kan man gå in och se mina (ännu så länge) få utvalda bilder. Jag lyckades inte att få bilderna presenterade i den ordning jag ville, men det ”problemet” får jag återkomma till. VÄLKOMNA att titta in!

Våren 2020

Woow vilken vår!

Tredje plats i objektivtests tävling med tema ”vår” med domaren Brutus Östling. Helt otroligt!

Vinnarna i Objektivtest.se’s fototävling ”Vår”

 

 

VINNARE Bildernas Stad 2020 tema ”Mönster”

Jag blev så himla glad! Min bild blev framröstad som ”Årets bild” av Alingsåstidningens läsare. Tjohooo…!

Bildernas Stad ”Mönster”

Utställning på Murartorget i Vårgårda i projektet ”Bildernas Stad” i samarbete med Vårgårda Kommun. 34 eller 32 (?) bilder på stora skärmar står på torget t.o.m. mitten på maj.

 

Bildvisning Vårgårda Fotoklubb 9 mars 2020

Välkommen du också! För ovanlighetens skulle är bildspelet redo klart…känns overkligt!

 

Bildspel på Vara Badhus

16 Januari-15 mars 2020 finns mina bilder att se på tre separata projektorer i Vara Badhus.

Bitterna Kalender 2020

Du hittar den i Bloggen – välkommen med din beställning!

Vårgårda Naturfotofestival 2019

1-2 november, 2019

Årets höjdpunkt! En mötesplats för alla fotografer med någon form av intresse för naturfoto. Här kommer vi i Vårgårdas Festivalkommitte skörda frukterna av ett års förberedelser. Vi kommer tillsammans med den stora  publiken att njuta av föredrag, bildutställningar, seminarier, mycket kramar och mycket prat med alla fotovänner.  Det går att åse medlemmarnas bilder i Medlemsutställningnen där också två av mina bilder finns med. Välkommen du också!

Du kan läsa programmet här: https://festival.vgfk.se/festivalprogram/

 

Poddradion ”Fotografen och Landskapet”

28 oktober, 2019

En intervju/samtal med Theodor Paues om tankar kring mitt fotograferande. Ska bli spännande att höra vad jag sade…hm hm. Välkomna att lyssna ni också!

https://poddtoppen.se/podcast/1440511394/fotografen-och-landskapet/avsnitt-30-inger-palo

 

Bildvisning Borås Fotoklubb

28 maj, 2019

Från G.B till B.B.

Bildvisningen handlar varken om barnafödande eller glass. Nej det blir lite bilder och tankar till ad en fått från Staden till Landet innebar för mig.

Bilderna Stad 2019, Vårgårda

Deltar på utställningen på Murartorget i projektet ”Bilderna Stad” ett samarbete mellan min fotoklubb Vårgårda och kommunen Vårgårda. Utställningen går t.o.m den 15 maj 2019

 

Mobilfoto kurs i B.B. 16 mars 2019

Ett gäng glada Göteborgare och ett par minst lika glada Bitternabor och en Herrljungabo samlades vid ett tillfälle för att tillsammans titta lite på hur man redigerar bilder i sin mobil med Snapseed.

Mobilfotokurs – redigera i Snapseed

Astra Zenecas fotoklubb i Mölndal den 28 januari 2019

Bildvisning ”En Fotografisk Resa i tid och Rum” juli 2018

Att få vara med på den Resan är en ära. Resan sker i Säterdalen, Säter i Dalarna. Här har några av de mest anrika Fotograferna visat bilder, och programmet denna gång är fylld av erkända namn såsom Jan-Peter Lahall, Tore Hagman,Camilla Noresson och Lena Holm.

 

Utställning ”Art-To-Go” den 21-22 april

Välkomna att besöka oss på Klippan 1 c, där Anette Sandells visar sina vackra Akrylmålningar, och jag några av bilder från bl.a. Klippan och dess närområde. Allt är till SALU!

 

Bildvisning 27 mars 2018 på Vårgårda Fotoklubb.

Jag är glad att få tillfälle att försöka göra en vettig bildvisning på en av de mest anrika fotoklubbar vi har i Sverige. Det blir en blandad kompott som väl speglar min fotografiska icke-inriktning.

Klockan 19.00 den 27 mars i VGFK:s lokaler i Vårgårda Kommunhus källare, Kungsgatan tror jag är adressen. Gästbesökare är välkomna!

 

Bildernas Stad 2018 – VÅR

Två stora och belysta bilder står på Murartorget i Vårgårda fram till den 15 maj.

Bildvisning i Bitterna Bygdegård, november 2018.

Norge x 3, Brasilien och givetvis Bästa Bitterna.

 

Mobilkamerakurs – Bygdegården Bitterna

Under tre tillfällen ska jag försöka lära ut hur man optimerar användandet av sin mobilkamera. Det innebär lite info om foto i allmänhet, en mobilkameras möjligheter och begränsningar, samt hur redigeringsprogrammet Snapseed fungerar.

Datum: 15, 22 och 29 oktober 2017, klockan 10-12. Kostnad 300:-/3 gånger inkl. fika.

Varberg Fotoklubb 14 september 2017

Kamraten Mia och jag har fått en glädjande inbjudan till Varbergs Fotoklubb, där vis ska visa våra bilder den 14 september. Klubben finns på Brunnsbergsvägen 14. Läs mer här: http://vbgfoto.se/

___________________________________________________________________________________________

– Tidigare genomförda –

Utställning i Säter ”En Fotografisk Resa i Tid och Rum” 30+31 juli 2016

Hänger ut några av mina alster ibland många och goda kamrater.  Ska bli så roligt! Läs mer här:http://www.fotosidan.se/blogs/thordur99/fotografisk-resa-i-tid-och-rymd-13.htm

Fotouppdrag i vackra Vikarbyn, Dalarna. 27-28 juli. Bilder kommer senare.

Fotoworkshop i Vara/Bitterna till hösten för hågade deltagare.

Fick en förfrågan från ett Bildningsförbund och tackade återigen JA till något helt nytt. Förmodligen i mitten av september, och annonsering kommer att ske när det närmar sig kursdatum.

Utställning på Crippas Café, 2016.

Återkommer med information. Caféet ligger på Kusttorget, Majorna.

Föredrag hos Astra Zenecas Fotoklubb, torsdag den 4 feb. 2016 kl. 17

Endast för Fotoklubbens medlemmar. Konsten att använda mobilen som kamera, redigerare och därefter publicera bilderna på sociala medier.

Utställning i Åmål, Hantverkshuset 9-28 maj, 2015

Tillsammans med Textil konstnär Nicholle Mynett kommer några av mina bilder att visas under tre veckor. Vernissage 9 maj, 10.30-14.00 – välkomna!

”Genom Sökaren” på Galleri Bildkällaren i Falköping, 31 jan-15 febr. 2015

Sex fotografer presenterar sina fotografier i olika former och utföranden; Lena och Poul Sanver, Peter Samuelsson, Johan Roman, gruppen PRO NON och jag själv. Denna gången har jag valt  att visa 13 st bilder tryckta på canvas, de flesta bottnar i naturen med lite skruvade utsnitt. Välkomna!

Utställning på Vedums f.d. Tågstation, 11-14 december, 2014

Sylvie Andersson har bjudit in mig att visa bilder på hennes Julsalong den 11-14 december. För öppettider se annaonsi Knallebladet den 10 december. Jag kommer att visa Canvas-bilder från naturen, men kanske inte på ett helt naturligt vis. VÄLKOMNA!

Bildvisning – Vårgårda Fotoklubb den 17 november, 2014.

Jaha…då ska man utsätta sig för att visa bilder för dundrix fotografer i Vårgårda fotoklubb. Trösterikt är att jag gör det tillsammans med Lena MARtinsson, känns tryggt! Välkomna att titta! Fotoklubben finns i källaren på Kommunhuset i Vårgårda, och titeln på min bildserie kommer att bli ”Helt Naturligt ?” Hoppas vi ses!

Hälsningar, Inger

Upplev Vedum

Har av EU-Projektet ”Upplev Vedum” fått i uppdrag att skapa bilder till deras hemsida ”www.upplevvedum.se”, vilket innebär att man far runt i hemtrakten och på bild försöker fånga upplevelser. 20 st upplevelsepaket finns att köpa som present till någon som t.ex. fyller år. Låter ju inte så märkvärdigt, men det tar tid! Bilderna kommer att publiceras av http://www.upplevvedum.se någon gång framledes. Kanske något för storstadsbor att ta en tur till landet och få uppleva något?

Tidningen Kupé

Någon gång tidigt i våras fick jag besked om att en inskickad bild till den läsvärda tidningen Kupé skulle publiceras. Tidningen har som målgrupp tågresenärer och läggs ut i sätena på tågen. Månaderna gick men ingen bild publicerades. Så småningom hamnade förväntan i glömskans djupa brunn, och jag trodde nog att det hela var avskrivet. Så plötsligt händer det! I juli/augusti numret fick TRE av mina bilder en halvsida i tidningen, samtliga var mobilderbilder tagna någonstans under pendlandet mellan Herrljunga och arbetet i Göteborg. Upplagan är 120 000 och räckvidden cirka 300 000. GLAD och stolt!

Cirka 200 personer kom och besökte Bitterna, många personer som inte sett varandra på decennier pratade gamla minnen, åt och tittade på både nya och gamla bilder. Vädrets makter var med oss, precis när vi avslutat och packat ned alla tält med mera kom regnet. TACK för besöket!

Hemvändardag den 9 augusti i Bitterna

Alla är välkomna på denna dagen. Det blir en hel del aktiviteter och jag kommer bl.a. visa lite bilder från Bitterna, samt presentera en ny Fotobok om Bitterna. Ni kan läsa programmet här: http://www.bitternabygdegrupp.se eller på Facebook gruppen ”Du vet att du är från Bitterna om …”! VÄLKOMNA!

Utställning i Vara, lördag respektive söndag den 5-6 april; lördag 10-14 söndag 12-15.

Gustaf E. Bil (f.d. Bröderna Larsson) vill prova ett nytt grepp genom att kombinera en bil och ”konst” utställning, så vi hoppas det kommer både bil- och konstintresserade och hälsar på hos dem. Tillsammans med sju andra utställare bjuds det på olika sorters objekt.  Adressen är Badhusg. 28, Vara. Lättare förtäring erbjuds, och ALLA är varmt välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.