Vår trogna hund Saga

En av fördelarna med att bo på landet är att man kan ha katt. Vi blev med katt när vår tidigare granne lämnade, utan att ha möjlighet att ta med sina skrällen. Två stycken var dem, Sessan och Saga. Sessan visade sig vara en pojk så han döpte vi om till Sesam. Sesam och Saga. Kattskrällena flyttade cirka 100 meter, men för dem måste det varit en mycket traumatisk upplevelse. Det tog två dagar för dem att komma fram från hörnet under soffan, och hur lång tid det tog innan dem började röra sig något sånär avslappnat i hela huset, kan jag inte komma ihåg. Att gå utanför ytterdörren var ändock det stora äventyret och här visade Saga vem som var modigast. Hon utforskade utelivet långt snabbare än Sesam, som var rent skräckslagen för att lämna tryggheten inomhus. Nåja, en lång historia kan göras kortare och till slut gick de bägge två ut och in i huset som sig bör när man är katt och bor på landet. Saga visade sig vara den smidiga, duktiga jägaren med stor intelligens medan Sesam var….Sesam. Varken speciellt intelligent eller smidig, men han hade begåvats med en päls mjuk som sammet och valde att bli min kelgris. Han tillät inte Saga att komma i närheten något Saga fogade sig efter trots hennes övertag på alla områden. En oktober kväll för flera år sedan gick Sesam ut och kom aldrig mer hem igen. Vi vet inte vad som hände honom, och lär vi nog aldrig få veta heller. Efter den dagen har Saga blivit som en hund. Hon är aldrig mer än någon meter borta ifrån oss, och är numera mäkta glad i sällskap. Har tyvärr inga foton på Sesam att dela med mig av, men det blir några av hunden Saga. Tills nästa gång – ha D!! // Inger Anita

2 kommentarer

 1. En underbar berättelse!
  Jag tror jag ska börja lägga upp bilder
  i blogg också. Har ju redan en, borde ta och sätta igång med den igen… 🙂
  Kul att lägga upp bilder ju! 🙂

  Fina bilder på vovven!

  Ha en toppendag Snygg Inger ❤

  Gilla

  1. Toppenkul du tittade in Syssy M Jaktman ( har alltid undrat vad M står för)
   Jag hinner inte att vara med på alla fotosidor, kommer att koncentrera mig på min blogg, och lite på FS och FB.
   Hoppas vi ses här snart igen ❤
   Vad har du för blogg finaste Syssy?
   Pözz o kram på dig!
   /Inger

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.