Sockerborgen

Klippan igen. Förmodligen är det den plats jag tillbringar min mesta vakna tid på. Före jobbet, när jag jobbar och efter jobbet, det blir ju några timmar. För några år sedan sov jag över här också, men inte längre. Nu sover jag flera hundra meter bort, när jag inte sover hemma i Bitterna vill säga.

Sockerborgen som är dagens bild/er är ett hus numera fyllt med ett hundratal konstnärer. Tidigare var det ett Sockerbruk, men det lades ner på 50-talet. Borgen är byggd på samma plats som Gamla Älvsborg, som var en riktig Borg som Sverige två gånger fick köpa loss från Danmark, då danskarna besegrat oss i krig. Siffror är jag inte så bra på, så jag kommer inte ihåg vilka årtal detta skedde eller hur mycket vi fick betala dansken. Jag vet dock att det var den högsta lösen Sverige någonsin fått betala. Innanför den gröna entrédörren till SOckerborgen ligger en sten från Gamla Älvsborgs grund kvar. / Inger

Till Sockerborgen
Till Sockerborgen
Utsikt från Borgen
Utsikt från Borgen

 

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.