Sanne Salomonsen _ Vara Konserthus

Jösses vilken kväll…!

Just nu går jag på en Rockfoto kurs med rockfoto legenden Emma Svensson… I den kursen ingår det bland annat en konsert fotografering den 17 feb på Stora Teatern med Molly. Så kom jag i förra veckan på att Gubben och jag ska på konsert/show med Sanne Salomonsen igår (söndag) och fick en idé att jag chansar och frågar Vara Konserthus om jag kunde få fotografera Sannes konsert/show. Sagt och gjort jag skickar ett mail till producenten, det kunde ju inte bli mer än ett nej. Producenten återkommer och säger att hon får kolla med Sannes Team och ber att få återkomma. Jag hade faktiskt inga större förhoppningar om att det skulle beviljas, men hejsan hoppsan så det kan gå … I fredags eftermiddag, när vi var på väg hem från träningspasset och fredagshandlingen, kom det ett mail från konserthuset som sade att min förfrågan beviljats. TJOFLÖFT så förvånad och GLAD jag blev över det beskedet. Vilken underbar fredag, detta var ju bara så spännande. Efter några timmar kom nervositeten och alla frågor. Vad skulle jag få lov att göra på konserten och hur länge? Vilken utrustning skulle jag ha med? Vilka inställningar skulle det vara? Och så snurrade frågorna på, det var ju inte mycket tid att förbereda sig på, och konserten var ju redan på söndagen. Tack och lov hade vi fått en mängd bra-att-ha-info från Emma, så den infon pluggade jag på så gott jag kunde.

Nåväl, efter ett telefonsamtal med producenten på konserthuset bestämdes tid för möte med både henne och Sannes turnéledare. På mötet fick jag information om när, var och hur det skulle gå till och sedan var det bara att vänta på att konserten/showen satte igång. Nervositeten gjorde sig påmind; har jag gjort alla inställningar rätt nu? Kommer jag att ramla omkull när jag – som är smidig som ett kassaskåp – ska smyga runt framför scenen för att försöka få till några bra närbilder? Kommer kameran att fungera som tänkt? Jag hade Efter tre låtar skulle jag (genomsvett) lämna ”diket” så det gällde att få till något vettigt snabbt. Tre låtar är inte många minuter att arbeta med det går fort vill jag lova. Phuu vilken anspänning!

När jag lämnat ”diket” och andningen lugnat sig kunde jag koncentrera mig mer på att ta in underhållningen, och det må jag säga…Sanne är känd för att vara rockig och det var hon, men på ett så lågmält och väldigt fint sätt. Hon berättade mycket om både sina musikaliska upplevelser men också om privata sådana. Bland annat talade hon om den stroke hon haft och kämpat sig tillbaka från. Hon pratade också om förluster av nära vänner och artistkollegor utan att det kändes sentimentalt, bara rörande och berörande och mycket kontakt med publiken. En varm och härlig atmosfär i konserthuset och en massa bra musik med härliga musiker. En kväll jag kommer att minnas! Go´ Sanne go´!

Ett litet urval av de 1500 bilder jag fick med mig hem från min riktiga första konsert fotografering nedan. Det blev mest lugna bilder för det var så det hela framfördes. Klicka på bilderna för att förstora! Allt gott / Inger

6 kommentarer

  1. så häftigt att lilla DU fick lov att fota konserten med Sanne. Kan tänka mig nervositeten du genomgick. hade du som jag brukar ha, efter man fotat så tänker man ”det blev nog bara skit för jag var på fel ställe eller kan inte det här direkt”?
    Underbara bilder du fick i alla fall, du ska vara stolt!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.