Tjugotretusen cirka

Jag kollade i min dator hur många bilder jag taggat med tranor de senaste fyra åren. Det var 4300 stycken. Jag trodde de skulle vara fler, men när jag tänkt efter en stund så tror jag mig ha deletat MINST det femdubbla. Det kan man kalla för att öva på att ta bilder på tranor tänker jag… 🙂 Antalet tranor på plats sades vara strax under 23000 denna 3 april 2024. (Jag har alltid undrat hur de kan veta att de inte missar någon eller räknar samma trana två gånger?!?) Kanske man får ta antalet med en nypa salt…

Igår var jag vid Hornborgasjön igen och det blev så klart lite fler bilder på tranorna, för inte kan man väl ha för många? Jaaa ok då, möjligtvis kan man ha för många, men man kan inte ha så mycket roligare än att försöka fotografera dem, och hitta nya vägar att återge de små liven på ett foto. Vad som i år var nytt för mig var det faktum att det låg en hel del snö på marken. Tranor i snö har jag aldrig fotat tidigare så det var i varje fall en nyhet för min egna del. Kul kul… Som alltid när man åker till Hornborgasjön vid denna tiden träffar man en och annan fotovän, så det blev både gofika och gott prat med likasinnade.

Jag trodde det skulle bli fint kvällsljus för vädret verkade lovande, men när det närmade sig kvällen så mulnade det på och det fina kvällsljuset försvann. Innan det blev helt mörkt valde jag att åka hem eftersom det är bra att se vart vägen tar vägen när man kör bil. Blir det mörkt funkar det rejält dåligt.

Det blev en del svartvita bilder på grund av att snö, sol och enfärgad blå himmel inte tilltalar mig så mycket., men också rutor i färg när ljuset var liiite mjukare på grund av någon enstaka sky på himlen. Jag hoppas någon bild kan smaka någon av er?

Tack för uppmärksamheten! / Inger

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.