Flinga, Anne-Cathrine, Prinsar och Mosippor

…och så jag själv. I tisdags vart det en gemensam fototur i hembygden. ”Förkylningen” och hostan hade äntligen gett med sig lite, så när Anne-Cathrine ville ta en tur hemmavid var jag glad att kunna haka på. Flinga hade inte varit ute så mycket när jag mest vilat dagarna i ända, men nu så skulle det äntligen bli en utflykt. Det uppskattade vi mycket bägge två…

Grodor stod på schemat liksom mosippor men vi började hos grodorna. Där fick vi sitta tysta en stund så att de små rackarna vågade visa sig, eller väntade de bara på att solen skulle hitta till dem i den delen av dammen? Nåväl det spelar ingen större roll, de fanns där i varje fall, men de var inte så väldigt rörliga och höll sig mestadels under vattenytan. Grodrom fanns det väldigt gott om, det bådar väl gott för framtiden hoppas jag. Det var under tystnad och stor spänning jag väntade på att fånga min första groda till minneskortet, och solen gjorde det till en väldigt njutbar stund. Tänk att få ha naturen och dess invånare så nära sig, det är lyxigt!

Efter okänd tid drog vi vidare till mosipporna, som jag inte trodde skulle blomma redan, men det visade sig att det var just det de gjorde. Så många mosippor har jag aldrig sett tidigare, så där fanns både olika färger och storlekar att fota. Alla som fotat makro/liknande vet ju hur mysigt det är att få krypa runt på marken och undra ”hur tusan ska jag komma upp igen” ?

Bland mosipporna blev vi kvar en bra stund, och den obligatoriska fikan satt som en smäck. Att kaffe och tilltugg kan smaka så mycket bättre utomhus än inomhus… Flinga fick nog en Flashback där hon sprang mellan undertecknad till Anne-Cathrine under tiden vi försökte fånga våra motiv. Det där har hon hållit på med sedan barnsben när Husse och kamraten Dippe var ute och fotade tillsammans, så jag tror hon var lite extra glad denna dag av den anledningen.

Summa summarun – en riktigt härlig dag i de rum som finns hemmavid, utan långa transportsträckor. Vilken fantastiskt hobby man har.

Bilderna måste du klicka upp för bättre upplevelse. Tack för titten-ha det fint! / Inger

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.