Bäst Före …

Ja ni vet … de där bäst-före-datumen som står på de flesta varor man köper i butik idag? Det brukar förklaras att varan inte är dålig bara för att bäst före datumet har passerat. Så känner jag att det är med mig också, bäst före datumet är passerat och det känns både här och där när man ”gör Malmö och Köpenhamn” tillsammans med cirka 35 deltagare från bästa Göteborgs Gatufoto Förening. Tja, jag känner ändå att jag är nöjd med statusen på denna lekamen vid denna aktningsvärda ålder, det finns de som har så mycket sämre status än jag, det är bra att tänka på ibland.

Göteborgs Gatufoto Förening som sagt – en mycket aktiv förening som ordnar fotopromenader och andra former av möten både på nära håll och ibland lite längre bort. I helgen som just passerat var Köpenhamn målet för en gatufototräff. Köpenhamn är en stad som känns så väldigt mycket mer internationell än både Göteborg och Stockholm. Inte bara för att staden är större men det hänger liksom något annat i luften, man känner skillnaden städerna emellan genom huden på något sätt. Att danskar är lyckligast i världen enligt någon undersökning jag läst, så kolla in när de släpper loss på Festbussen i sina vita cowboy hattar, där är ett bevis. GALET roligt!

Att få vara med likasinnade och bara konsumera intryck – och en och annan öl – och fota är så underbart roligt och välgörande, inget undantag denna gång. Det har tackats på många håll från många av deltagarna och här kommer ett till från undertecknad!

Så var det då det här med att få med sig några bilder hem från resan. Jag är inte helt nöjd med resultatet av mitt egna arbete, och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men det är något som saknas. Ett par bilder blev hyfsade, med lite känsla och/eller action men de flesta blev så att säga ”platta”. Jag gjorde det nog för lätt för mig, bara siktade och sköt…Funkade inte denna gången. För att åtgärda detta måste jag åka till Köpenhamn och göra om och göra rätt, vilket innebär att planera lite mer vad det är för typ av bilder jag önskar att skapa. Det blir i augusti och då ska jag också sammanstråla med min syster som kommer upp från Tyskland. Eftersom hon också är fotointresserad kan det kanske bli några bättre bilder på den turen?

Några bilder måste ju publiceras, så här kommer ett axplock från Köpenhamns gator och dess människor, kan vara roligt för mig att titta på igen om ett par år. Någon bild kan kanske också vara från Malmö…

GLAD VALBORG på er!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.