Bitterna – var när och hur?

Herregydd! Inser att det snart är 11 ( ELVA!) år sedan Gubben o jag var på cykeltur i det för oss då okända Skaraborg. En cykeltur som varade över Pingsten år       …nu måste jag tänka…2012 minus elva ….år 2001! :O)) En liten broschyr om dessa delarna av landet, som legat och drällt efter TUR-mässan i Göteborg 2010, satt plötsligt i handen. Vi sade bägge samstämmigt att ”här har vi aldrig varit”, satte cyklarna på en bil och parkerade senare i Främmestad. Där började vi cykla. I dagarna tre höll vi på, med två övernattningar. Vi hyrde en liten fin stuga i Hällum alldeles intill Lidan. Där ingick en egen eka, parkerad på tomten, bara att ro iväg. Nu orkade vi inte det efter hela dagen på cykel, men i varje fall…. En fin möjlighet var det. Andra natten spenderade vi på Bitterna Lamm. I Bitterna. Vi kände bra vibrationer i luften och så sade vi ”här skulle jag kunna tänka mig att bo”. Bägge två samma sak, fast inte riktigt samtidigt. Vi cyklade sedan tillbaks till Främmestad och hämtade bilen, åkte hem till Göteborg och började titta efter sommarstuga. Det blev lite mer än en sommarstuga. Det blev ett helt hus. I augusti år 2001 hade jag sålt min lägenhet i Göteborg, Gubben hade sagt upp den lägenhet han hyrt i 20 år, och så tog vi vårt pick och pack och flyttade ihop i Bitterna.  Det hade vi kommit överens om att göra när vi flyttade till ”hemmet” men inte innan. Den planen sprack sålunda. Flytten gick väldigt fort. Och väldigt lätt. FÖR lätt tyckte vi och väntar än idag på bakslaget. Eller också gör vi inte det mer….Vi älskar Bitterna. Sköna folk i sköna omgivningar, vad mer kan man begära. Enda tråkiga är att vi slutat cykla! Men Mopparna vi åker på i stället funkar också. Och katten Saga som flyttat till oss…. Några tillbaka blickar med bilder från fina Bitterna avslutar dagens skröna. Tills nästa gång – ha D! //Inger Anita

2 kommentarer

  1. Finns inte mycket att ångra i er flytt, med tanke på det underskönt landskap Ni har runt omkring Er. Tycker om alla bilderna, har två favoriter, den första med dimman och den svartvita bilden i mitten. ha det gott/brita

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.