Sköna Österlen och ljuvliga Haväng

OJ oj oj så länge sedan det var ett inlägg här! Nu vill jag dock gärna dela med mig av ett stycke blixtvisit på Österlen på egen hand, helgen innan första semester måndagen. Haväng och Kåseberga stod på programmet och de böljande kullarna med stora sädesfält  på vägen dessemellan. Saknade mopeden (och Gubben) som gör det oerhört mycket enklare ”att komma till” och fota närhelst ett motiv uppenbarade sig. De smala vägarna gör det inte lika enkelt att stanna till med bilen. Jag var uppe innan tuppen på söndag morgon och tidigt på Haväng, denna ljuvliga plats.  Solen stiger snabbt och det är inte så många minuter man har på sig innan den blir stark och fotograferandet avtar. Då är det läge för att bara sitta och njuta av vågskvalpet och friden i någon timma, och bara vara. Ganska precis precis klockan åtta var jag tillbaks i Hammenhög , och intog en härlig frukost på vandrarhemmet jag hyrt in mig.  Creative Adventure brukade bo här när dem höll sina fotokurser fick jag vet, det var ju en liten rolig slump…  Jag verkligen älskar det österlänska landskapet  med sina böljande sädesfält. De långa stränderna med både branta och höga sanddyner och de med långa platta sådana. Tycker ljuset blir speciellt här, mjukare även i fullt solsken men kanske det är ren och skär inbillning. Några bilder från Haväng bjuds, samt en o annan från omgivningarna. Kåseberga och Ale Stenar, där ALLA turister är presenteras separat vid senare tillfälle. Hoppas ni får en fortsatt ljuvlig sommar, i år kan vi i vår halva av Sverige inte klaga på den. Klicka på bilderna för att förstora! Tills nästa gång – ha D! Inger

6 kommentarer

 1. Vilken rikedom! Jag kommer aldrig att uppleva de karga svenska landskap du gjort, men är glad över att få komma till Österlen någon gång då och då 🙂 Ha´D!

  Gilla

 2. Härlig sommarstämning i dina bilder… Fisk Spaa fångade mina blickar och väckte längtan…
  Gillar också Österlens ljuva atmosfär…
  Hälsningar Halina

  Gilla

  1. Visst är det en underbar plats Halina! Någon gång skulle jag vilja besöka Österlen även riktigt grå dag, tror det kan vara lite intressant. Roligt du tittade in, hoppas du har det bra!

   Gilla

 3. Ljuvliga sommarbilder från Österlen. Sverige är ett avlångt och varierande land. Kommer just från Tarfalas karga landskap och ser dina mjuka böljande fält, mjuk varm sand. Fastnar vid rågets böljande ax(visst är det råg?), bvlir min favorit/Brita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.