Att ta ut svängarna

Japp gott folk, idag har jag tagit ut svängarna ordentligt, inget knussel här inte. Har tryckt på massa både roliga och nya knappar i kameran, och dragit extra mycket i de flesta spakarna i det digitala mörkrummet LR. Jösses så roligt det var, varför vågar jag inte ta ut svängarna på det viset lite oftare? Fota och framkallning ska ju enligt min egen filosofi bara vara roligt,  inte innehålla varken måsten eller förbud, så…?

Ibland talas det lite nervärderande i fotovärlden om ”Amerikaniserade” bilder, och med det tror jag man menar att en bild innehåller lite för mycket av precis allting. Dagens bilder löper nog stor risk/chans att hamna i den kategorin och det gör faktiskt ingeting alls. Inte just idag i varje fall, för idag är jag stark. Det har skakats, zommats, och tripplats i kameran, och det har som sagt dragits mycket i många spakar i Lightroom. I morgon kan jag tycka att det liknar skit och inget, men tomorrow is another day.

Det är kolmörkt ute trots att klockan nyss bara passerat sju, och nu närmar sig årets värsta månad med stormsteg – november. Så ta in alla färger och försök leva på dem ett tag, det ska jag göra. Snart kommer december och med den ljusstakar och annat uppiggande snart har jul passerat och ljuset vänder åter. Men stopp och belägg!  Första helgen i november lyser ju upp tillvaron riktigt ordentligt, då pågår Vårgårda NaturFotofestival fredag, lördag och söndag. Redan nästa helg alltså!  Rekommenderar varmt ett besök på nordens största i sitt slag, du kan läsa mer om vilka föredragshållare som kommer och presenterar både finfina bilder och berättelser, och också vilka andra nöjen som finns på programmet här: http://vgfk.se/festivalen/natur-2013/program-foredragshallare/ Hoppas vi ses där! Tills nästa gång – Ha D. / Inger A.

12 kommentarer

 1. Jösses vilket härligt drag i Ditt inlägg Inger. Gillar vad jag läser och jag gillar vad jag ser i Dina bilder, helt underbart alltihoppa.
  Sen saknade jag Dig oerhört mycket på Fotofestivalen, föbannad virush-e. Men vi får ses framöver.
  Ha en unerbar helg, det är kallt, friskt och vackert. Jag längtar då ut med kameran 😛
  Lram på Dig Pözzen ❤

  Gilla

  1. Tider rusar, tänker ofta ”jag sticker till Kungshamn” men är det inte det ena så är det det andra som dyker upp och sätter käppar i hjulet. Oftast trevliga sådana dock 🙂 Vi ses ju i varje fall på Nätet, det är jag glad över. Det blir barnbarn i helgen och jag har en plan med dem..en hemlig sådan ❤ Ha en toppenhelg Syssy och hälsa familjen så gott 🙂 STOR kram!

   Gilla

 2. Önskar så innerligt att jag var söderöver i helgen som kommer, men så blir det ju inte. Fredag skall jag vara tillsammans med en arbetskamrat och försöka fånga hennes barn med kameran. HOppas helgen bjuder på bra väder, så jag kommer mig ut mellan packningen.
  Idag har det varit en bra dag, hoppas det blir så och i morgon. Jag har ett totalt lugn inom mig, jag vet vad jag vill och det känns bra.
  Visst är det härligt att dra i spakarna, säger som du jag är då också för feg. Inspiration behövs från andra, just nu ligger jag lågt, men blir helt klart inspirerad av dina bilder. ha en riktigt bra helg och titta på många bilder. Om livet vill, kommer jag att vara på festivalen nästa år, absolut något jag vill uppleva. ha det gott/brita

  Gilla

 3. Tjusigt. Syns du har haft skoj för det är roliga glada bilder. Gillar dina cigarrer 🙂
  För mellan o bakgrund blev min favorit.
  Syns i Vårgårda 🙂

  Gilla

 4. Det gör inget alls allt det är lite extra kräm i bilderna. Det kan vi behöva nu när det är kolmörkt och regnigt. Gillar kaveldunet, de har snygg form som man kan göra mycket av med kameran. Grannen har sån i sin fårahage, får väl ta mig dit nån dag. Vi kan väl höras Ang. helgen. Ha en fin blåsig vecka!
  / Lena

  Gilla

 5. Underbara höstbilder, gillar björkarna speciellt den i svart vit. Och den mörka september är det bara bita ihop och se framåt mot ljusare tider. Tyvärr hoppar jag Vårgårda, verkar som man aldrig kommer dit av olika anledningar. Ha det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.