Misty

En sådan morgon det var denna söndag den 2 september i Bästa Bitterna. Misty. Dimmigt. Underbart vackert! Efter av okänd anledning somnat först efter två-tiden på natten, var det mycket grus i ögonen vid halvsex när Gubben väckte mig. Han väckte mig inte medvetet, men med förberedelserna inför dagens mopedäventyr med sina dagiskamrater. När han hörde att jag var uppe hojtade han till mig från nedervåningen: ”nu kommer dimman! Öööh – ok” svarade och jag och gick och lade mig igen. Det gick så klart inte att somna om och när jag så tittade ut efter en stund i sängen vällde dimman in över Bitterna. Nu hade Gubben åkt iväg på sin moppe och fick säkert några fina vyer på sin färd. Jag hoppade snabbt upp ur sängen, på med kläderna, mobilen i fickan, ut med kamera, stativ, ryggan och hopp in i bilen. Jag visste vart jag skulle åka, och det tar bara ett par minuter att komma till första stoppet. Några snabba bilder och iväg till nästa och nästa och nästa ställe. Inte den där fotomorgonen med en lång fika ute i det fria som är så skönt, utan nu gällde det att jaga bilder för allt vad tygeln höll innan dimman försvann.  Mitt i allt det vackra ringer mobilen, jag hörde på signalen att det var Gubben. Jaa…svarade jag. ”Du måste komma ! Moppen har lagt av och jag har gömt den olåst bakom en mur! Kan du komma snabbt och hämta mig, så hinner jag hämta Signe (vår Valiant), koppla släpet och lasta på nästa moped, hämta den havererade och köra med mopparna på släpet till rallyt!”  Det är inte ofta Gubben är stressad men det var han nu. Han svor t.o.m över moppen… Så klart jag fick ställa upp, det var bara att dra iväg så fort jag vågade och hämta upp honom, han hade gjort samma sak för mig. Ett abrupt slut på fotandet alltså men några bilder hanns det med att fånga. Välkommen ljuva september-du inleder med vackra vyer! Klicka på bilderna för att förstora. Önskar er en fortsatt fin söndag!

 

6 kommentarer

  1. Underbara bilder och underbar text. Kunde riktigt se hela händelsen framför mig, men ändå inte 😉 Kunde känna igen mig lite extra då mitt ex, mina barns pappa är med i veteranmoppeklubb och åker ut på div. moppeutflykter.
    Tack för härligt inlägg 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.