Birdie Birdie Nam-Nam

Det där med fåglar har länge varit relativt ointressanta att fota för mig, men på senare tid har det hänt något. Intresset för dessa små krabater har vaknat till liv efter att ha sett många fågelbilder som verkligen fångat mitt intresse. Det finns många olika sätt att fota fåglar på, och nu jäklar skulle jag göra slag i saken att försöka få de fåglar vi har på tomten, att fastna på mina SD-kort.

Att få till de där riktigt flashiga fågelbilderna kräver sin utrustning och den har jag inte. Vi pratar sexsiffriga tal men Ljuset däremot finns överallt och är gratis, så då får man försöka göra något av det i stället. Jag har rekat i vår trädgård, och kommit fram till att altanen är en utmärkt plats att fota fåglar från på eftermiddagen, det gäller bara att få de små att förstå detta också. Eftersom de inte brukar tacka nej till frö och talg så ”åtlade” jag med just det.

Jag inser att jag måste få till en något bättre abbrovinsch än den jag hade tillstädes idag, men fick flera ideér som jag ska genomföra omgående. Detta blev ett första allvarligt försök som jag t.o.m PLANERADE vilket är mycket ovanligt för min del.

Fler försök lär följa eftersom detta kändes riktigt roligt! Tre av våra vanligaste gäster fastnade, blåmesen, pilfinken och nötväckan, och nötväckan var väldigt samarbetsvillig. Kul med nya motiv tycker jag…Vi hörs och ses igen, och som Glenn säger…ha´det gött!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.