I vargens och björnens rike

Oj oj oj vad roligt att vara pensionär! Än åker man hit och än åker man dit och en av de tre resorna i höst var en foto-workshop i Finnmarken, Dalarna. Fotograferna Peter Engman och Jan-Peter Lahall var våra workshop ledare, och resan gjordes i sällskap med min syster Maj-Britt och vännen Heidi med flera.

Vi blev stationerade i Säfsen, och gjorde därifrån utflykter per minibuss till olika platser i dagarna tre. Vilka ställen det finns! Detta var marker som mitt öga och för all del hela min kropp verkligen gillade att se, och vi fick uppleva både dom stora och små landskapen, såväl under tidig morgon som sen kväll.

Vad vi inte träffade på så mycket var de förväntade dimmorna, men det kan inte människan rå över än så länge. Farbror Peter kunde kanske rökat mer på sin pipa men det hade förmodligen inte gjort saken så mycket bättre.

Vi färdades alltså i Vargens och Björnens rike, och hade strikta order om att inte lämna gruppen utan att avisera vart vi tog vägen. En morgon såg vi relativt färsk (?) björnbajs, och då kändes det lite mer spännande än vanligt att vara i skogen kan jag lova. Vad göra om en stor Nalle skulle komma ångandes? Eller för all del en varg? Det var inte rädsla, bara en stor anspänning.

Lite bilder från denna resan lägger jag ut, och senare även lite info och bilder från de två återstående resorna. Senare är det årets Naturfotofestival i Vårgårda som gäller för hela pengen, välkommen dit, och innan dess ska det bli en intervju i Podcasten ”Fotografen och Landskapet”.

Klicka på bilderna för att förstora och hoppas ni kan njuta lika mycket som jag gjorde under besöket där!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    1. Tack Camilla, gör mig glad att höra 🙂 Det finns mycket vildmark i Dalarna och Finnskogarna, platser jag inte hittat själv om jag inte bott där mycket länge. Spännande att ana att det fanns både varg och björn i dessa marker.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.