Skåne och Österlen

Resan ner till Skåne innebar -förutom en hel massa fina vyer genom bilfönstret- att Mia och jag stannade till i den s.k. Trollskogen i Torna-Hällestad. Där blev av naturliga skäl ett besök under dagtid, och i dessa Coronatider innebar dagtid att väldigt många andra människor var på samma plats som oss.

Trollskogen verkade vara en liten del av den större skogen med vanliga bokar, men vi hann så klart inte utforska hela platsen så kanske det fanns fler vresbokar på andra håll? Någon timma fotade vi dock på en ganska begränsad yta, och mycket av den tiden bestod av att vänta på att människorna skulle gå ur motivet. En spännande skog väl värd ett besök.

Frampå kvällen hade vi kommit fram till vårt boende i Hammenhög som är centralt belägen på Österlen. Resan var ganska hastigt påkommen och urvalet av boenden var det magraste jag upplevt någon gång, så vi var glada att vi hade hittat ett boende överhuvudtaget. Det innebar dock att vi hade minst en halvtimmes resa till/från våra motiv på östkusten både morgon och kväll.

Första kvällen valde vi att åka till Vårhallen med lite spännande klippformationer belägna alldeles vid stranden. Där var också hyfsat med folk vid ankomsten, men de droppade av efterhand som mörkret lade sig. Efter någon timma var det för mörkt att vara kvar, och vi började packa ihop våra fotoutrustningar.

Ett par personer uppmärksammade oss då på ovädret som kom smygande bakom oss, wow, det vädret ville vi till varje pris undvika för det såg riktigt hotfullt ut. Innan vi hastade till bilen var vi så klart tvungna att ta några snabba bilder på hotet, och sedan packa ihop stativ (!!) och snabbt gå till parkeringen och bilen. Ett par minuter senare brakade det loss, men vi klarade oss torrskodda. Den turen stod oss bi under hela resan!

I dagens inlägg blir det kanske någon bildrepris från mitt tidigare inlägg om Skåne, men det överlever vi nog. Det blir förhoppningsvis också ett separat inlägga från Haväng också, där vi upplevde en helt fantastisk morgon bland tälten på stranden.

Tills nästa gång-ha det fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.